НОВИНИ

У цьому сезоні урожай ягід зменшиться на 30-50%

19.04.2022 10:31
yagody-ne-nashe-6358-9131

Через понесені втрати в результаті боїв чи окупації територій, де знаходяться ягідні ферми, цьогорічний урожай скоротиться на 30-50% залежно від ягоди. Про це AgroPortal.ua повідомила президент асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна, пише agronews.ua.

«Припускаємо, що цього року черешні взагалі не буде, адже, наприклад, на частині Запорізької області ведуться бої, і вже пропущений той період, коли треба було проводити агрономічні заходи. Зміститься в часі сезон полуниці — якщо раніше ягода потрапляла на ринок на кінець квітня та початок травня, то зараз її слід очікувати не раніше кінця травня. Адже виробники південних та південно-східних областей через окупацію та бойові дії не зможуть поставити ягоду на ринок, навіть ту, яку зможуть виростити. По решті ягід важко сказати, окремі ферми серйозно постраждали, а подекуди навіть місцеві жителі сіл мародерили, викопували навіть кущі на полях. Тому наразі дати точну оцінку дуже важко», — говорить Ірина Кухтіна.

За її словами, попри все українські ягідники борються за майбутній врожай, навіть шукають можливості обробити насадження із використанням дронів до проведення робіт із розмінування полів. 

Читайте також: Названо товари, які ризикують стати дефіцитом в Україні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: