НОВИНИ

У Чернівецькому лісгоспі почали вирощувати горіхи

13.04.2020 18:32
https://agronews.ua/

В останні роки плантаційне вирощування швидкорослих порід стає все більш поширеним напрямком роботи для лісового господарства, оскільки дає можливість отримати додатковий дохід за відносно короткий період часу та без значних вкладень. Зважаюче на це в цьому році в ДП “Чернівецьке ЛГ” закладено плантації горіхів. Про це повідомила пресслужба ДП “Чернівецьке ЛГ”, пише agronews.ua.

 В Чорнівському лісництві в кварталі 59 виділ 22 посаджено 0,35 га горіха чорного та 0,55 га горіха чорного мікоризованого (коренева система оброблена мікоризними бактеріями) з розміщенням саджанців 4,0 м × 1,5 м.

Горіх чорний це інтродуцент родом з Північної Америки. Дерево морозостійке, швидкоросле, віддає перевагу багатим свіжим ґрунтам. Ціниться за тверду деревину темного, майже чорного, кольору з гарною текстурою, яка в деревообробній промисловості є ціннішою за дуб.

Всі частини дерева виділяють речовину юглон, яка пригнічує ріст інших деревних порід, тому оптимальним способом вирощування є плантаційне.

В Тарнавському лісництві в кварталі 19 виділ 18 на площі 0,5 га посаджено горіх грецький для заготівлі деревин з розміщенням саджанців 3,0 м × 1,0 м. Деревина в нього також з гарною текстурою, міцна, тверда, проте добре піддається обробці та поліруванню, підходить для виготовлення меблів, фанери, музичних інструментів, дрібних виробів. 

“Досвід інших лісгоспів області показує, що кліматичні умови регіону добре підходять для вирощування горіха грецького”, – зазначається у повідомленні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: