НОВИНИ

У Чернівецькій області вирощують найдорожчі гриби

04.10.2021 16:37
1631442068_trufeli-750x430

Ще на початку ХХ століття в Україні активно вирощували такі екзотичні культури, як гриби трюфелі та ананаси. Традиції такого типу господарювання було втрачено століття тому, утім, українські фермери починають їх відновлювати. Наприклад, білі та чорні трюфелі вирощує Михайло Козьма з Чернівецької області. Про це повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

Період повернення інвестицій у такому бізнесі достатньо тривалий. Щоб отримати перший урожай грибів фермер чекав протягом п’яти років – саме за цей час з посіяних спорів виросли трюфелі. Утім, посіявши гриби один раз, урожай з ділянки можна збирати протягом 10 – 20 років. Сіють спори трюфелів між деревами (горіх, дуб, бук, ліщина). Гриби беруть з дерев корисні речовини для росту.

Ціннішими вважаються білі трюфелі. Вартість продукту – 400 євро за 100 грамів. З одного гектара грибної плантації збирають до 15 кілограмів трюфелів. Для їх вирощування можна застосовувати штучне зрошення, адже грибам потрібно багато вологи.

“Найбільш поширений ареал білого трюфеля – Воловецький, Березнянський та частково Перечинський райони Закарпаття. Трюфель любить південні схили, мішані ліси і вологість – інакше гриб себе некомфортно почуватиме”, – зазначив Михайло Козьма в коментарі для видання “Молодий буковинець”.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: