НОВИНИ

У Британії через карантин нікому стригти вовну з овець

03.04.2020 18:32
заголовок

У Великобританії створено нову інтернет-службу для знайомств стригалів вовни із фермерами-вівчарами, оскільки виробників овечої вовни чекають важкі часи. Через пандемію коронавіруса Covid-19 малоймовірно, що до Великобританії приїдуть в достатній кількості зарубіжні фахівці зі стрижки овець. Про це повідомляє farminguk, пише agronews.ua.

Згідно зі статистикою, зарубіжні робочі зазвичай зайняті на стрижці 20% поголів’я британських овець. Цього року саме цих співробітників спробують замінити місцевими кадрами, в тому числі, за допомогою нового сервісу.

Але вівчарам треба поспішити для своєчасної комплектації загонів стригалів: стрижку проводять в певну пору року, щоб мінімізувати ризик теплового стресу і нападу мух.

«Ймовірно, це буде більш складний, можливо, подовжений сезон, і з урахуванням обмежень на Covid-19 буде потрібно ретельне планування роботи ферм, але ми можемо подолати труднощі, якщо будемо працювати спільно», – сказала Джилл Хьюітт, виконавчий директор Національної асоціації сільськогосподарських підрядників (NAAC). Асоціація координує цю онлайн-реєстрацію знайомств, щоб спробувати завершити сезон.

Аналогічно складна ситуація через брак іноземних робітників спостерігається в британському секторі ягід: очікується дефіцит близько 80 000 збирачів.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: