НОВИНИ

У Бельгії закликають більше їсти картоплі, щоб підтримати фермерів

28.04.2020 21:02
e2d_depositphotos_9909084_s_2019

Згідно з останніми даними Belgapom, бельгійські картопляні фермери в цьому році стикаються з надлишком продукції в 750 тис. тонн. Якщо найближчим часом надмірний запас не буде використаний, то його доведеться знищити, повідомляє CNN. Про це пише agronews.ua.

Бельгійці, як правило, їдять фрі один раз в тиждень, в основному за межами своїх будинків, в ресторанах. Ромейн Кулс вважає, що це суперечить іншим країнам, таким США, де картопля фрі часто є гарніром до їжі.

«Споживаючи додаткову порцію під час цієї кризи, бельгійці могли б допомогти фермерами і промисловості, щоб уникнути втрат продовольства», – додав Кулс.

За оцінками Belgapom, споживання картоплі в усьому світі впало на 40% з початку пандемії. Це має величезне значення для бельгійських виробників, які є найбільшим в світі експортером замороженої картоплі фрі.

Більшість їх продуктів призначається для підприємств громадського харчування і професійних кухонь в 160 країнах світу. Так, згідно з даними Belgapom, бельгійські виробники в 2019 році поставили 2,3 млн т замороженої картоплі-фрі по всьому світу.

Щоб допомогти громадянам витратити зайвий картопля, регіональне сільськогосподарське агентство Wallonia, Apaq-W і VLAM просуває місцеві та сезонні рецепти через веб-сайти, і заохочує людей розміщувати свої страви в соціальних мережах.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: