НОВИНИ

У 5 областях України не вистачає потужностей для зберігання зерна

10.07.2020 12:32
1-7562

У п’яти областях України: Полтавській, Вінницькій, Чернігівській, Черкаській та Кіровоградській, де зосереджено близько 35% виробництва зерна, спостерігається висока потреба в потужностях зберігання. Таку думку висловив Олександр Лавринчук, експерт борошномельного і елеваторного бізнесу. Про це повідомляє Elevatorist, пише agronews.ua.

Він зазначив, що українська елеваторна галузь впевнено розвивається разом із зерновим бізнесом. За останнє десятиліття введено в експлуатацію понад 14 млн т потужностей одноразового зберігання. І приблизно 4 млн тонн з них — це елеватори портового типу, які спеціалізуються на перевалці зерна.

На думку експерта наразі для України актуальним є залучення китайських інвесторів до реалізації системних інфраструктурних проєктів, а також розміщення в Україні китайських виробничих потужностей.

«Китайські бізнесмени зараз дають чіткі сигнали про прагнення розвивати нашу економіку, і лише від державних діячів залежить, наскільки довгостроковими і ефективними будуть ці інвестиції. Максимально відстоюючи інтереси вітчизняного бізнесу, Україні немає сенсу нехтувати грошима, які приходять зі сходу. Тим більше, коли розвиток світової економіки свідчить про зміну полярності впливу сильних інвестиційних гравців. І головне в такій ситуації — навчитися прораховувати вигоду», — зазначив Олександр Лавринчук.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: