НОВИНИ

У 2020 році Україна імпортувала напоїв більш ніж на півмільярда доларів США

22.03.2021 11:05
375934_1

За результатами 2020 року вартість імпортованих алкогольних і безалкогольних напоїв в Україну становила 587 млн дол. США, що на 10 % перевищило показник 2019 року. Про це повідомляє пресслужба Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, пише agronews.ua.

За словами заступника директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Миколи Пугачова, левову частку у структурі вітчизняних закупівель продукції цієї групи агропродукції торік традиційно зайняли алкогольні напої з концентрацією спирту менш як 80 %. Це переважно коньяк, віскі, горілка, лікери і солодкі наливки, яких було імпортовано близько 74 тис тонн на суму 227 млн дол США.

Виноградних та інших вин ввезено майже 91 тис тонн вартістю 224 млн дол США. Імпорт природних і мінеральних вод склав торік 126 тис тонн на суму 68 млн дол США, а солодового пива – 70 тис тонн вартістю 67 млн дол США.

По кожному виду напоїв головні країни-постачальники відрізнялись, зауважив Микола Пугачов. Зокрема, найбільші закупівлі природних і мінеральних вод вітчизняні імпортери здійснили в Грузії та Польщі, пива – в Мексиці, Бельгії та Німеччині. Різні вина закуповувалися переважно в Італії, Франції, Грузії та Іспанії, а міцний алкоголь – у Великій Британії, Грузії, Ірландії, Німеччині та Вірменії.

Загалом основним постачальником напоїв в Україну минулого року стали держави Євросоюзу. Вони забезпечили близько 2/3 вартісних обсягів імпорту, зазначив експерт. При цьому на загальні поставки даної продукції з Італії припало 18,5 % вартості імпорту, з Грузії – 14,9 %, Великої Британії – 8,7 %, Франції – 6,7 %.Німеччини – 6,5 %,

Значний попит на імпортні алкогольні та безалкогольні напої має зберегтись в Україні і нинішнього року, адже вони поступово стають більш звичними продуктами для вітчизняних споживачів, підсумував Микола Пугачов.

Нагадаємо, як змінилися алкогольні смаки в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: