НОВИНИ

У 1 кварталі 2021 р «Валки-Ільменіт» та «Міжрічинський ГЗК» виробили 31 тис тонн ільменіту

12.04.2021 17:03
image0 (10)

У першому кварталі 2021 року два гірничо-збагачувальні комбінати ТОВ «Валки-Ільменіт» і ТОВ «Міжрічинський ГЗК», що входять до титанового бізнесу Group DF, виробили 31 тис тонн ільменітового концентрату (TiO2). Про це повідомляють у пресслужбі компанії, пише agronews.ua.

«Виробничі плани повністю виконані, постачання всієї продукції здійснено відповідно до укладених контрактів. Скорочення обсягів виробництва відбулося через зміну ринкової кон’юнктури – глобального зниження попиту на титанову продукцію. Це не стало приводом для згортання розпочатої на комбінатах масштабної програми капітальних інвестицій. У 2021 році акціонер вже інвестував понад 31 млн. грн у два ГЗК. Ми продовжуємо планове оновлення основних фондів: закуповується нова гірничотранспортна техніка, проводиться модернізація, ремонт і оновлення старих активів. Наша стратегія спрямована на збільшення ефективності виробництва, поліпшення показників собівартості та збільшення маржинальності бізнесу в цілому», – прокоментував Сергій Косенко, Голова Товариств «Валки-Ільменіт» та «Міжрічинський ГЗК».

У першому кварталі 2021 року середня заробітна плата на ТОВ «Валки-Ільменіт» і ТОВ «Міжрічинський ГЗК» зросла на 13,5% та склала 14,6 тис. грн. Сума податків і зборів, сплачених до бюджетів різних рівнів, зросла на 10,4% і склала 27,7 млн. грн.

ГЗК будуть нарощувати обсяги виробництва пропорційно попиту.

«Наші аналітики очікують відновлення попиту на титанову продукцію на докризовий рівень тільки з середини 2022 року. Це оптимістичний сценарій. Зараз, коли на глобальному ринку йде значне просідання, наша задача підготуватися до зростання у майбутньому. Тому ми активно оновлюємо техніку і почали проведення гірничопідготовчих робіт для переходу на нові ділянки видобутку», – підкреслив Сергій Косенко.

В рамках стратегії з розвитку титанового бізнесу Group DF, акціонер продовжує інвестувати в будівництво ще двох нових ГЗК – Стремигородського ГЗК (Житомирська область) і Мотронівського ГЗК (Дніпропетровська область).

У проєкт «Мотронівський ГЗК» вже вкладено близько $150 млн. Плановані проєктні потужності підприємства оцінюються в 120 тис тонн ільменітового концентрату, 14 тис тонн цирконієвого і 20 тис тонн рутилового концентрату.

Інвестиції в проєкт «Стремигородського ГЗК» перевищили 100 млн грн. На поточний момент проводяться проєктно-вишукувальні роботи. Після реалізації першого етапу проєкту, проєктна потужність комбінату складе близько 500 тис тонн/рік ільменітового концентрату і 150-200 тис тонн/рік апатитового концентрату.

У першому кварталі 2020 року два гірничодобувних комбінату ТОВ «Валки-Ільменіт» та ТОВ «Міжрічинський ГЗК» випустили 35,2 тис тонн ільменітового концентрату.

Нагадаємо, що Bel Group продає найбільшого виробника сирів в Україні.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: