НОВИНИ

Тваринництво під час війни: хто постраждав найбільше

24.03.2022 18:01
Tvarinnitstvo-logo

Від війни в Україні страждають усі галузі сільського господарства. Зокрема, складна ситуація у тваринництві. Кілька тижнів поспіль фермери у більшості регіонів, де ведуть бойові дії роздавали молоко безкоштовно. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Багато хто робив це тому, що деякі переробні заводи припинили приймати сире молоко. Частина регіонів постраждали від знеструмлення, а це катастрофа для таких підприємств, як птахофабрики. Зокрема, на Херсонщині через обстріли, відсутність електропостачання та неможливість підвезення кормів можуть загинути мільйони курей. Також суттєво постраждали власники великої рогатої худоби/

“В умовах війни, коли відключають електрику, закриті дороги, неможливі постачання кормів, налагодити процес і зберегти стадо майже нереально. Фермери не можуть проводити нормальну годівлю тварин, а також доглядати за ними. Зокрема, найбільш критичною є ситуація з молочним поголів’ям корів. Адже їх потрібно не тільки годувати, а й доїти щонайменше двічі на день, щоб не було проблем зі здоров’ям. Наразі робити це неможливо. Здавати молоко немає куди, оскільки ланцюжки постачання молока на переробку до підприємств зруйновані”, – зазначає генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Роман Сластьон.

Крім того, частину кормів та ветеринарних препаратів Україна імпортувала. Через війну та логістичні проблеми частину цих закупівель наразі здійснювати неможливо. Порушення логістичних ланцюжків також вплинуло на українських виробників м’яса, молочних продуктів та яєць, які орієнтувалися й лише на внутрішній ринок, адже постачання у регіони, де ведуться бойові дії, обмежене, або взагалі неможливе.

Читайте також: Стало відомо, як зернотрейдери вивозитимуть врожай.



Перегляди: 24
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: