НОВИНИ

Турецька фермерка почала вирощувати фіолетову полуницю

27.10.2019 16:06
flat,1000x1000,075,f.u2

Хавва Інанк, фермерка з турецького міста Ескіль, обробляла лікарські рослини протягом останніх 6 років, але тепер вона почала вирощувати фіолетову полуницю з імпортного китайського насіння. На даний час вона вирощує фіолетову полуницю на площі в 0,4 га. і попит на цей продукт швидко зростає, пише agroday.com.ua.

Фермерка відправляє свою продукцію в різні турецькі міста, такі як Кахраманмарас, Конья, Сівас, Стамбул і Чанаккале. Хавва пройшла 6-річне навчання за курсом, наданим муніципалітетом Коньї. Після цього вона відвідала безліч теплиць в сусідніх містах, щоб дізнатися більше про виробничі процеси.

Жінка також продовжувала відвідувати різні курси, щоб більше дізнатися про тепличне виробництво, і на одному з цих курсів познайомилася з китайським експортером, який рекомендував їй поекспериментувати з фіолетовою полуницею. Хавва зацікавилась цією пропозицією і почала вирощувати цю екзотичну ягоду.

На даний час фермерка  виробляє близько 1 тонни ягід в рік. Ціна фіолетової полуниці становить близько 5 дол. США за 1 кг.

Хавва також зазначила, що два академіка з Університету Кайсері Ерсиес тестують використання цієї полуниці при лікуванні діабету.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: