НОВИНИ

Туреччина озвучила неочікувану заяву щодо продовженя зернової угоди

04.04.2023 13:17
Зерно_доллар_1-920x619

Як зауважив Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар, Туреччина та ООН офіційно заявили, що “зернова ініціатива” було продовжена на 120 днів, а не на 60, як це заявляла москва, передає “Медіа Центр Україна”, пише agronews.ua.

Ми вважаємо, що угоду продовжено на 120 днів, так, як це передбачено документом, який був підписаний 22 липня минулого року, – зазначив він.

Водночас російська сторона спекулює на термінах продовження угоди та вважає це спробою країни-агресора маніпулювати як громадською думкою, так і посередниками.

Ми бачили заяву Генерального секретаря ООН про те, що це є 120 днів. Ми також маємо чітку заяву турецької сторони про те, що в їхньому розумінні це також 120 днів. Побачимо, як буде розгортатися ситуація через 60 днів, – резюмував посол.

Довідка. 22 липня РФ підписалася під угодою про розблокування експорту українського зерна з портів “Одеса”, “Південний” та “Чорноморськ”.  7 вересня Володимир Путін під час економічного форуму у Владивостоці заявив, що рф “нахабно обдурили”, бо українське зерно вивозиться не лише до Африки. В Організації Об’єднаних Націй розкритикували нападки президента рф на “зернову угоду”.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: