НОВИНИ

Цукристість українських буряків цьогоріч майже рекордна

26.10.2020 08:16
46_main

ТОВ «Агрофірма ім. Довженка», що на Полтавщині, цьогоріч засіяла цукровими буряками понад вісім тисяч гектарів. Як розповіли у господарстві: врожайнсть буряків у 2020 році значно нижча за планову, а от цукристість – майже рекордна. Про це повідомляє poltava.to, пише agronews.ua.

“Сезон 2020 року — непростий, дуже посушливий. Очікуємо врожайність значно нижчу, ніж нам хотілося б. Якщо планова врожайність була 550 центнерів із гектара, то ми очікуємо близько 400-420 у зв’язку з посухою. З іншого боку, радує цукристість буряка, яка складає понад 20%”, — окреслює ситуацію гендиректор ТОВ «Агрофірми „ім. Довженка“» Сергій Жилін.

До ТОВ «Агрофірма „ім. Довженка“» належать три підрозділи. Один з них уже закінчив збирання цукрових буряків. Решта працюватимуть до листопада, поспішаючи зібрати врожай до перших серйозних заморозків.

Нагадаємо, експерти Економічного дискусійного клубу (ЕДК) прогнозують зниження виробництва цукру в Україні в поточному сезоні (вересень 2020 – серпень 2021) на 20%, а подорожчання цього продукту вважають невідворотним. Про це йдеться у повідомленні ЕДК, пише  agronews.ua.

Згідно з повідомленням, площі збирання цукрових буряків в поточному сезоні складають 216,3 тисячі га, що практично відповідає рівню минулого року, але через посуху врожайність сировини очікується нижче, що позначиться на обсягах виробництва.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: