НОВИНИ

Цукор в Україні може подорожчати на 15-20%

23.02.2019 18:00

Подешевшання цукру на світових ринках істотно вдарить і по українських виробниках – вже зараз невигідно вирощувати цукровий буряк, а фермери скорочують площі під культурою. Експерти прогнозують зростання цін на цей продукт і навіть зупинку роботи частини цукрозаводів, пише UBR.

Вартість цукру знижується ось вже кілька поспіль. З вересня 2016 р. ціни контрактів на лондонській біржі впали майже у 2 рази з $600/т до $360 /т. Багато в чому це пов’язано з кризою перевиробництва. Однак не менший вплив на неослабний тренд має, на думку аналітиків ФАО, знецінення бразильського реала і індійської рупії минулої осені.

Ціни на цукор на внутрішньому ринку нерозривно пов’язані з світовими, а в середньостроковій перспективі цей тренд неминуче вдарить по фермерам, що вирощують цукрові буряки.

В асоціації «Укрцукор» прогнозують, що посівні площі під цією культурою в 2019 р. скоротяться до 220-230 тис. га проти 280 тис. га в 2018 р. Причина — вирощувати буряк стало невигідно.

У випадку дефіциту цукру в Україні, його вартість зросте на 15-20%.

«Дефіцит сировини призведе до того, що виробники цукру не зможуть запустити всі цукрові заводи до наступного маркетингового року. Орієнтовно працювати не стануть як мінімум 8 заводів», — прокоментувала заступник голови правління асоціації «Укрцукор» Руслана Бутило.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: