НОВИНИ

Ціни на українське зерно продовжують бити рекорди

08.10.2020 11:02
a6fa9bfd20d56e17e559f9bc7f96fe7d

Ранок четверга 8 жовтня 2020 року не приніс несподіванок для гравців та учасників нинішнього зернового ралі. Фізичний ринок Чорноморського регіону залишається чутливим до перегонів, які спостерігаються на основних світових товарних біржах в останні дні, пише agronews.ua.

Як і в Чикаго, і на Euronext, ціни на зерно в Чорному морі досягають нових максимумів в поточному сезоні. Про це повідомляють аналітики Агрітель.

Українська пшениця 11,5 відсотка станом на вечір 7 жовтня досягала 240 доларів за тонну FOB. Українська кукурудза торгується близько 206 доларів за тонну на умовах FOB, що трохи вище, ніж на ячмінь, ціна якого становить близько 204 доларів за тонну FOB.

У той же час на цінову політику впливає невизначенність з результатами агросезону 2020 року. Так, кукурудза ранньостиглих гібридів проходить в своєму розвитку фазу повної фізіологічної стиглості зерна і відмирання рослин. Вологість зерна становить 14-15%, але реальні обсяги врожаю та його якість можна буде оцінити лише після завершення збирання.

Соняшник в Україні вже обмолочено на більшій частині посівних площ, а ще не прибрані посіви знаходяться у фазі «повна стиглість». Вологість насіння (в залежності від групи стиглості) варіюється від 7-8 до 11%, а попрередня врожайність становить від 2,5 до 3,5 т / га.

Посіви зернового сорго переважно знаходяться в хорошому стані, 80-85% зерен у колоссі вже дозріло.

Що стосується пшениці, то цю зернову експортують надзвичайно активно. За перші три місяці сезону Україна відвантажила майже половину обсягу пшениці, доступного в цьому сезоні для експорту. Тож на цьому ринку ситуація більш прогнозована.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: