НОВИНИ

Ціна на українську цибулю найнижча серед країн регіону

22.06.2020 10:04
cibulya_ripchasta

У південних регіонах України ціни на цибулю вітчизняного виробництва продовжували падати під тиском зростаючої пропозиції продукції, і в кінці тижня обвалилися до $ 0,11-0,17 / кг. Про це повідомляє EastFruit, повідомляє agronews.ua.

У столиці ж ситуація залишилася більш стабільною, і цибуля ріпчаста пропонувався тут за цінами, що доходить до $ 0,30 / кг.

На гуртовому ринку “Шувар” цибуля біла ріпчаста українського виробництва продається за цінами 7-10 грн/кг, салатна червона по 20 грн/кг.

Тим часом, в Білорусі цибуля ріпчаста кілька подорожчав до $ 0,36-0,42 / кг, а в Польщі ціни на ранню продукцію і цибуля ріпчаста врожаю минулого року вирівнялися на рівні в $ 0,30-0,40 / кг.

У Молдові відзначалася аналогічна ситуація, і як торішню, так і ранню продукцію можна було придбати по $ 0,29-0,35 / кг. При цьому за поточний тиждень на молдовському ринку подешевшали обидві товарні категорії.

У Росії цибуля подешевшали більше, ніж на третину й наразі дещо нижча української ціни. А найнижча ціна на цибулю з Середньої Азії.

Нагадаємо, на Львівщині почали вирощувати ківі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: