НОВИНИ

Ціни на українські абрикоси та персики будуть захмарні

07.04.2019 14:20

Нічні заморозки в перших числах квітня сильно пошкодили квітучі в цей час сади кісточкових культур, що негативно відіб’ється на врожаї. Про це свідчить інформація, яка надходить в EastFruit від фермерів Одеської області.

Садівники повідомляють, що весною 2019 року абрикос та інші кісточкові культури (персик, черешня і навіть деякі сорти сливи) зацвіли раніше звичайних термінів внаслідок високих температура повітря в березні.

Однак з самого початку квітня і по сьогоднішній день в регіон повернулися нічні заморозки, які досягали мінус 6-7 градусів за Цельсієм.

Такі низькі температури були згубними для квітів кісточкових культур, адже абсолютна більшість садівників регіону як і раніше не мають сучасних систем захисту від заморозків. Крім того, холодна погода під час цвітіння перешкоджала запиленню садів бджолами, від чого, в значній мірі, залежить хороший урожай кісточкових культур і їх якість.

На думку садівників Одеської області, найбільше постраждав урожай абрикоса. У низинах, де скупчується під час нічних заморозків холодне повітря, вони не очікують врожаю взагалі, а на пагорбах і височинах, певна надія на отримання частини врожаю як і раніше існує.

Фермери вже зараз заявляють, що ціни на український персик і абрикос в 2019 році будуть високими, так як його пропозиція істотно знизиться. Адже саме Одеська область є одним з провідних виробників цих фруктів в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: