НОВИНИ

Ціни на цибулю в Україні знову ростуть

24.01.2019 17:19

Внаслідок обмеженої пропозиції якісної цибулі на ринках України ціна на нього постійно зростає. Як повідомляють деякі оператори ринку, більшість виробників стримують продажу даного овоча з метою подальшої більш вигідної реалізації. При цьому ті продавці, які продовжують його реалізовувати, пропонують цибулю досить дрібними партіями. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Згідно з даними щоденного моніторингу, з початку поточного тижня українські фермери підняли відпускні ціни на цибулю в середньому на 19%. За словами фахівців, ще минулої п’ятниці основні обсягу лука виробники реалізовували в межах 12-14 грн / кг ($ 0,43- 0,50 / кг). Сьогодні ж ця продукція надходить в продаж по 15-16 грн / кг ($ 0,54- 0,57 / кг).

Дана обставина учасники ринку пояснювали високим попитом на цибулю хорошої якості з боку оптових компаній. Однак, на думку оптових компаній, в основному проблеми виникають не з кількістю, а з якістю продукції. Як зазначалося раніше, через посушливе літо якісної цибулі в цьому сезоні господарствам вдалося зібрати обмежена кількість. При цьому, навіть незважаючи на те, що активність експортерів поки залишається порівняно невисокою, підвищувати ціни власникам лука дозволяє стабільний попит на якісну продукцію з боку споживачів внутрішнього ринку.

Варто зазначити, що в результаті чергового подорожчання цибулю в Україні вже коштує в середньому 4,5 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2018 р. Більш того, ціни на цю продукцію знову досягли рекордних показників для даного періоду. Як, ми вже повідомляли раніше на цьому тижні також незначно подорожчав цибулю в Росії. У Польщі з початку січня спостерігається стабільна ситуація на ринку цибулі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: