НОВИНИ

Ціни на цибулю минулого сезону були аномально високі

22.01.2020 07:25
onion

Ціни на цибулю в сезоні 2018/19 років були аномально високими, такого ніколи раніше не траплялося, щоб кризові кліматичні умови зачепили майже всі основні країни, які масово вирощують цибулю, розповів  Glavcom .

Попит на цю овочеву культуру кращій, ніж на моркву, буряк і капусту, але ціни наразі набагато нижчі, ніж роком раніше. У минулому році овочівники Херсонщини продавали цибулю в середньому по 13 грн/кг в цей час і ціни швидко росли, а зараз ціна стабільно знаходиться на рівні близько 5 грн/кг (21 цент США). Тобто, виручка від реалізації цибулі зараз в середньому в 2,7 рази нижче, ніж в аналогічний період 2019 року. Позитивною новиною є початок експортних відвантажень цибулі в останні дні, що дає надію на підвищення цін на цибулю навесні.

«Ціни на цибулю в сезоні 2018/19 років були аномально високими, такого ніколи раніше не траплялося, щоб кризові кліматичні умови зачепили майже всі основні країни, які масово вирощують цибулю, включаючи Нідерланди, Польщу, Німеччину та Україну. Відповідно, ймовірність, що такий же рівень цін на цибулю буде досягнуто знову в найближчі роки, залишається вкрай низькою. Звичайно, українські фермери хотіли б, щоб ціна на цибулю була такою ж, як в минулому році, однак, з огляду на те, як багато постачальники продали насіння цибулі перед посівом нового врожаю в 2019 році, сьогодні рівень цін на цибулю в Україні можна вважати дуже навіть непоганим», – зазначає економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: