НОВИНИ

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати

26.10.2019 18:04
bez-ogirkiv-ne-uyavlyayu-svij-gorod-01

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжували зростати і на поточному тижні, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Як і тижнем раніше, підтримку цінового зростання в даному сегменті надавали стабільний попит на продукцію та вельми обмежена пропозиція на ринку. У більшості великих тепличних комбінатів вже практично завершився сезон реалізації, а ті господарства, які ще ведуть продаж, пропонують огірки дрібним оптом, підвищуючи при цьому відпускні ціни практично щодня. Про це пише EastFruit.

Так, згідно з даними щоденного моніторингу проекту, тільки з початку поточного тижня ціни на огірки в Україні зросли в середньому на 35%. Сьогодні місцевим тепличним комбінатам вже вдається укладати угоди по 22-25 грн/кг ($0,88 – 1 кг). Нагадаємо, що в кінці попереднього робочого тижня ціни в даному сегменті не перевищували 20 грн/кг ($0,80 кг).+

Відзначимо, що на даний момент тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 9% дорожче, ніж в кінці жовтня минулого року. У той же час гравці ринку не виключають, що вже найближчим часом на ринку може істотно збільшиться пропозиція імпортної продукції, що трохи сповільнить цінове зростання на місцевий огірок.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: