НОВИНИ

Ціни на свинину в Китаї за останні 6 місяців подвоїлися

09.01.2020 10:01
meat1-articleLarge

Ціни на свинину в Китаї за останні 6 місяців подвоїлися. Вартість яловичини та баранини також постійно зростає, пише Meat-Inform.

Ситуація на ринку м’яса КНР залишається перспективною для експортерів м’яса, вважають аналітики Британської ради з питань розвитку сільського господарства та садівництва (AHDB). Хоча Китай почав масово закуповувати м’ясо ще близько року тому, ціни на ринку азійської країни наразі є найвищими в історії.

“Зростання імпорту було недостатньо для того, щоб зупинити зростання оптових цін на м’ясо. Ціни на свинину зросли більш ніж удвічі за останні шість місяців. Ціни на яловичину та баранину зафіксували значне зростання протягом 2018 року і взагалі помітно зростали протягом останніх 12 місяців”, – коментують в AHDB.

Варто зазначити, що ціни на свинину за останні кілька місяців сповільнили своє зростання частково через те, що китайський уряд випустив на ринок свинину з національного резерву. Тенденція до сповільнення подорожчання може продовжитися, оскільки пекінські чиновники готові знизити мита на американську свинину. Утім, збільшення цін триватиме. Також прогнозується, що в Китаї зросте попит на м’ясо птиці, що спровокує нарощування імпорту.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: