Завдяки скороченню виробництва цукру в сезоні-2018/19 світові ціни на нього дещо відновились після суттєвого падіння в попередньому сезоні. Зараз їх зростання стримують високі запаси цукру в Індії, повідомила керівник аналітичного відділу компанії Sucden Марина Сідак, пише AgroTimes.
За її словами, до кінця поточного сезону світові ціни на цукор будуть коливатись у межах 12,5-15 центів/фунт, а після цього почнуть зростати.
Марина Сідак нагадала, що дефіцит цукру в сезоні-2015/16 спричинив суттєве зростання цін на цукор.
Унаслідок цього в 2016/17 МР виробники збільшили площі під цукровими буряками, що стало причиною перевиробництва цукру у світі та рекордного падіння цін на нього.