НОВИНИ

Ціни на пшеницю старого та нового врожаю поступово зростають

22.01.2021 08:09
87

Нещодавні опади в основних країнах – виробниках зерна знижують ціни на пшеницю, сою та кукурудзу, які сягнули багаторічних максимумів. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

Підсумки останніх тендерів демонструють з одного боку обмежені обсяги закупівлі зерна старого врожаю, а з іншого – зростання цін на зерно нового врожаю, що свідчить про відсутність у імпортерів очікувань щодо суттєвого зниження цін в новому сезоні.

Вчора алжирська агенція ОАІС придбала на тендері 390 тис т продовольчої (імовірно європейської) пшениці з поставкою в лютому за ціною 313-314 $/т CFR, яка на 21-22 $/т перевищує ціну торгів 31 грудня, коли було придбано 300 тис т пшениці за ціною 291-292 $/т CFR.

Міністерство торгівлі та промисловості Йорданії на вчорашньому тендері придбало 120 тис т борошномельної румунської пшениці з поставкою у серпні 2021 р. за ціною 277,5 $/т C&F, яка на 8 $/т перевищує ціну попереднього тендеру.

На біржі в Чикаго котирування вчора знизилися, оскільки трейдери проводили спекулятивні продажі та фіксували прибутки після оновлення цінами багаторічних максимумів. Ринок охолоджують дощі, які пройшли в аграрних районах Американської Рівнини та зменшили тривалий дефіцит ґрунтової вологи.

Березневі пшеничні ф’ючерси в США впали:

  • на 1,65 $/т до 245,35 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,
  • на 2,57 $/т до 234,05 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,
  • на 2,20 $/т до 234,24 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

Ціни на французьку пшеницю після 9 днів зростання розвернулися донизу на тлі підсумків тендера в Алжирі, де внаслідок високої ціни обсяг закупівлі пшениці став вдвічі нижчим, ніж зазвичай.

Березневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF впали на 1,75 €/т до 234 €/т або 283,75 $/т.

Найближчим часом на ціни на пшеницю можуть вплинути новини з Росії, де асоціації агровиробників звернулися до влади з проханням скасувати мито на експорт зерна. На відміну від аргентинських фермерів російські виробники не будуть влаштовувати страйки, проте можуть добитися від уряду скасування підвищення мита з 1 березня та пролонгації його на новий сезон.

На засіданні оперативного штабу по моніторингу ситуації у АПК та на продовольчому ринку повідомили, що слідом за обмеженням максимальних цін на цукор та соняшникову олію уряд Росії планує запровадити жорстке регулювання цін на зерно та макаронні вироби.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: