НОВИНИ

Оприлюднено, чому знижуються ціни на пшеницю

02.03.2020 13:32
1499846856-3533

Ціни на пшеницю продовжують знижуватися, навіть незважаючи на появу деяких факторів підтримки, таких як зменшення врожаю пшениці в Пакистані або збільшення експортних відвантажень. З посиланням на graintrade, пише Agronews.

За оновленими прогнозами, в результаті пізньої сівби і поширення грибкового захворювання – пшеничної іржі – в поточному сезоні Пакистан збере 25,5-26,5 млн т пшениці, а не 27,03 млн т, як очікувалося раніше. Збирати врожай країна почне на початку березня.

Це було б гарною новиною для експортерів українського збіжжя, якби не падіння цін на пшеницю на світовій ф’ючерсній біржі. Травневі ф’ючерси на борошномельну пшеницю на MATIF впали на 2,75 €/т до 184,25 €/т або 205,48 $/т.

У Чикаго котирування м’якої пшениці падають третю сесію поспіль. Однак від значних втрат ринок вберегли спекулянти, які активізувалися наприкінець торгів на закритті минулого тижня і почали закривати короткі позиції і проводити технічні покупки.

Російська пшениця з протеїном 12,5% також продовжує дешевшати. Ціни пропозицій вже знизилися до 215 $/т FOB, тоді як ціни попиту складають 210 $/т FOB. Погіршення відносин між Росією і Туреччиною через ситуацію в Сирії найближчим часом ще більше опустить ціни попиту.

В Україні закупівельні ціни на пшеницю в понеділок 2 березня 2020 року теж повільно знижуються. Але темпи падіння загальмувалися у порівнянні з минулим тижнем.

Як відзначають аналітики, на цьому тижні виробникам експортної пшениці в Україні доведеться протистояти двом значним факторам, які тиснутимуть на ціни на пшеницю. Це здешевлення російського рубля та закупівля філіппінським виробником кормів 275 тис т чорноморської фуражної пшениці за ціною 200 $/т FOB за травневі і 180 $/т FOB за липневі поставки.

Наразі ціни на пшеницю на українських біржах торгуються в коридорі 4900-5200 грн/т в залежності від класу.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: