АНАЛІТИКА

Ціни на пшеницю піднялися до 6-річних максимумів

20.10.2020 12:02
zerno_kurkul-45304-46648

На торгах на майданчиках CBOT і Euronext станом на ранок 20 жовтня 2020 року котирування пшениці на біржових торгах досягли 230,4 (+ $ 0,7) доларів за тонну і 211,75 (+2,75) євро за тонну відповідно. Про це а огляді зернового ринку повідомляє agronews.ua.

Ф’ючерси американської пшениці піднялися до максимального рівня останніх 6 років на фоні негативних очикувань від впливу посушливих умов в ключових регіонах виробництва пшениці, особливо в США, Причорноморському регіоні та Аргентині.

Підтримку цінам європейської зерновий, які також досягли максимуму з серпня 2018 р надавали несприятливі погодні умови в ряді ключових країн-експортерів пшениці на тлі зростаючого попиту з боку Китаю, пишуть аналітики apk-inform.

Крім того, зростання цін був також обумовлений відновленням конкурентоспроможності європейської пшениці на світовому ринку через стрімке зростання цін на зернову причорноморського походження.

Зокрема, оператори ринку фіксують активний попит з боку Пакистану.

Також, за тиждень, станом на 19 жовтня 2020 року листопадові ф’ючерси на кукурудзу на паризькій MATIF виросли на 10 €/т.

Подорожчання кукурудзи в ЄС, який є основним покупцем української зернової, призвело до суттєвого зростання цін у портах України.

Просування збирання поки не надто збільшило обсяг пропозицій, оскільки фермери очікують зростання цін слідом за цінами на пшеницю, які в порту сягнули рекордних рівнів 8000 грн/т або 235-240 $/т. Про це пишуть аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд.

Трейдери змушені піднімати закупівельні ціни, щоб виконати жовтневі контракти. За тиждень Україна експортувала 239 тис т кукурудзи, а загалом у жовтні – 381 тис т.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: