НОВИНИ

Ціни на продукти почали падати: у НБУ пояснили чому

17.04.2020 15:32

За останній тиждень ціни на продукти харчування знижувалися під впливом спаду ажіотажу, адаптації до нових умов та збалансованої ситуації на валютному ринку, йдеться у звіті НБУ, пише agronews.ua з посиланням на ФАКТИ.

“Подешевшали більшість овочів, борошно, лимони та навіть гречка”, – наголошує регулятор.

“Зокрема, ціни на гречку за тиждень знизилися на 0,3%, на ячну крупу – 0,4%, на пшоно – 1,4%, на рис – 0,7%, борошно – 0,5%. Ціни на лимони також знизилися (на 9,3% – Ред.), що відображало зміцнення гривні та послаблення попиту на тлі суттєвого зростання цін у попередні тижні”, – вважають у НБУ.

Водночас через зростання цін на банани (1%) та яблука (4,5%) фрукти загалом подорожчали в середньому на 0,2%.

Другий тиждень поспіль у НБУ констатують зниження цін на овочі борщового набору:

  • капуста – на 15,1%;
  • цибуля – на 3,9%;
  • столовий буряк – на 4,5%;
  • морква – на 2,1%;
  • картопля – на 1,4%;
  • часник – на 0,6%.
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: