Не дивлячись на те, що погодні умови весни та літа 2020 року були і є досить таки екстремальними, ціни на основні продукти харчування цьогоріч, як не дивно, нижче минулорічних. Тож, agronews.ua порівняв ціни 2019 року та 2020 року.
М’ясо свинини (м’якоть) минулого року коштувало у липні-серпні у середньому 140 грн/кг. “Ціна за кілограм свинини на ринках України зараз дорівнює 140 гривням. І дешевше вже не буде – поголів’я свиней в країні катастрофічно скоротилася”, – писали ЗМІ минулоріч.
Цьогоріч м’ясо такої ж якості коштує у середньому 120 гн/кг у роздріб. На гурті, згідно цінам ринку “Шувар”, свинина вартує 80-127 грн/кг. Найдорожча вирізка – 130 грн/кг.
Картопля в аналогічний період 2019 року коштувала на ринках у роздріб у середньому 20 грн/кг. У поточний період картопля у роздріб вартує у середньому 15-17 грн/кг. Гуртова ціна на картоплю ранню українського виробництва – 7,3 грн/кг, картоплю стандарт – 9,5 грн/кг.
У 2019 році цибуля йшла по 15 грн, капуста – 12 грн. “А ще навесні ціни на них немов зійшли з розуму – цибуля був по 40 грн”, – писали минулоріч ЗМІ.
Цього року цибуля на ринках коштує 5,5 грн/кг на гурті й від 10-15 грн/кг у роздріб.
Капуста цьогоріч на гурті коштує у середньому 3 грн/кг. У роздріб дорожче, але все одно ціна на неї нижча, ніж минулоріч. Минулого року капуста коштувала від 12 грн/кг.