НОВИНИ

Ціна на українських равликів впала вдвічі

09.12.2020 09:02
shutterstock_593994134

Ціна українських равликів у 2020 році знизилася вдвічі, а обсяг експортованої продукції зменшився в рази, заявив власник найбільшої в Україні равликової ферми, директор компанії «Укрравлик» Валерій Ігнатов. Про це повідомляє “Укрінформ”, пише agronews.ua.

«Через пандемію коронавірусу та пов’язані з нею обмеження, карантинні заходи експортне падіння у всіх виробників дуже значне. У порівнянні з 2018-2019 роками – в рази. А ціна за кілограм равликів знизилася практично вдвічі. В Україні ж культури споживання равликів як такої немає», – сказав Ігнатов.

Він додав, що наразі пропозиція значно перевищує попит, конкуренцію українському равлику складає як вироблена у Європі продукція, так і равлики з африканського континенту.

«Ми планували цього року ще розширитися, але тепер це відкладено на невизначений термін», – зазначив Ігнатов.

ТОВ «Укрравлик» – найбільша равликова ферма України і одна з найбільших у Європі, знаходиться в с. Циркуни під Харковом. Площа господарства складає 30 гектарів, на яких можуть зростати 150 млн молюсків. З площі можна зібрати до 700 тонн продукції.

На фермі вирощують середземноморських равликів сортів Maxima та Muller. Найбільше їх експортують до Франції та Іспанії.

В теплу пору року на фермі проводяться екскурсійні тури. Також власники записують навчальні відео для фермерів-початківців.

Нагадаємо, в Україні суттєво зріс попит на насіння соняшнику.


Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: