НОВИНИ

Ціна на огірки в Україні різко знижується 

26.03.2019 11:51

Падіння попиту на тепличні огірки серед українських споживачів водночас із зростанням пропозиції на ринку огірка призвело до зниження ціни на цю продукцію на 7–12 грн за тиждень. При цьому порівняно з аналогічним періодом минулого року свіжі огірки в Україні коштують майже вдвічі дорожче. Про це повідомляє прес-служба Української плодоовочевої асоціації.

Невисокий попит на свіжі огірки серед українських споживачів призвів до того, що роздрібні мережі все частіше відмовляються від закупівлі великих партій цієї продукції. Помітно знизилися і темпи збуту огірків гуртовим компаніям, тоді як пропозиція на ринку огірка поступово зростає.

Тож виробники змушені знижувати ціну: якщо на минулому тижні ціна на огірки в Україні становила не менше 57 грн/кг, то зараз – від 50 до 59 грн/кг залежно від сорту, а продукцію з обмеженим терміном реалізації відпускають за ціною 45 грн/кг.

Аналітики УПОА прогнозують подальше зниження ціни на свіжі огірки, оскільки обсяги зібраної продукції в тепличних комбінатах України з кожним днем зростають.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: