НОВИНИ

Тренди, завдяки яким зростає світовий ринок ягід

20.03.2019 19:00

Світовий ринок ягід зростає завдяки чотирьом трендам: вегетаріанству, органіці, здоров’ю, відмові від цукру. Про це розповіла експерт компанії «УкрАгроКонсалт» Ольга Мозгова, пише AgroTimes.

Так, за останні п’ять років світове виробництво товарів для вегетаріанців майже потроїлось. Торговельні мережі запускають свої лінійки private label для вегетаріанців.

Ринок органічної продукції з 2000-х років переріс в індустрію і зріс більше ніж на $90 млрд, підкреслила експерт. Сьогодні ринок органіки має власну розвинену інфраструктуру й окремі роздрібні мережі.

Найбільші бренди також підхоплюють розвивають тренд здоров’я та фітнесу. Йдеться про фреші, смузі, низькокалорійні продукти. «Фітнес-тематика – це те, на що треба звернути увагу виробникам ягід», – зауважила Ольга Мозгова. Наприклад, фреші мають переваги перед традиційними соками.

Також у світі все частіше відмовляються від цукру. Використання цукру безпосередньо пов’язують із зайвою вагою й погіршенням здоров’я.  «Тому понад 60% продуктів з ягід у Європі уникають використання цукру», – наголосила Ольга Мозгова.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: