НОВИНИ

У цьому році травневого меду не буде – пасічники

29.05.2020 12:02
https://agronews.ua/

У цьому році шанувальники травневого меду б’ють на сполох: першого меду немає у продажу. І, скоріш за все, як стверджують бджолярі, його або не буде взагалі, або його вигляд і склад суттєво відрізнятиметься від того, до якого ми звикли. Про це повідомляє rayonka.com, пише agronews.ua.

Як повідомляють бджолярі Запоріжжі, цей рік дійсно виявився для них несприятливим. Через обробку полів гербіцидами дехто з пасічників втратив робочих бджіл. Проте більшість бджолярів скаржиться на фактори, які не залежать від людини: холодну весну і, як наслідок, пасивність комах та недостатню кількість рослин-медоносів.

Зазначається, що травневого меду пасічники вже не дібрали на 30-40%. З садів і з ріпака взяти весняного меду не вийде, бо немає сонця.

«В цьому році я схиляюся до думки про те, що травневого меду може не бути взагалі. Мова йде про акацієвий мед, виробництво якого залежить безпосередньо від цвітіння акації. Аномально прохолодний травень зіграв фатальну роль у бджолярстві — квіту ще досі немає», — зазначив пасічник Володимир Гармаш.

Більшість бджолярів велику надію покладають у цьому році на цвітіння соняшника.

Нагадаємо, першим кроком до отримання безпечної та якісної продукції бджільництва є зареєстрована пасіка, що надає ряд переваг для успішного розвитку. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: