НОВИНИ

Торік в Україні вироблено понад 138 тонн ягоди

08.04.2019 16:53

Серед культур у минулорічному змаганні першість вибороли суниця та полуниця, урожай яких склав понад 62 тисячі тонн. Про це повідомила Ольга Трофімцева, виконувач обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України, під час нещодавнього Міжнародного форуму «S-fruit.Transformation», який улаштувала в Києві Асоціація «Ягідництво України» за підтримки Посольства Нідерландів в Україні, Українського проекту розвитку бізнес-розвитку (UHBDP), RIO Agro Company (Болгарія), а також інших спонсорів і партнерів, передає  «Агробізнес Сьогодні».

«Галузь садівництва і, особливо, сектор вирощування ягід на сьогоднішній день, з точки зору як моєї персональної, так і нашого міністерства, є однією з найбільш перспективних складових українського агропромислового комплексу. Мова йде не стільки про економічні показники, а про позицію цієї індустрії в сенсі розвитку як малого фермерства та кооперації в сільському господарстві, так і з точки зору збільшення обсягів поставок продукції та просування її на нові експортні ринки», – сказала у своєму виступі на форумі Ольга Трофімцева.

Вона представила присутнім певні статистичні дані, згідно з якими в Україні під ягідними культурами перебуває майже 22 тисячі гектарів.

«Йдеться про всі вітчизняні господарства, які нині займаються вирощуванням ягід. Особливість галузі, як відомо, полягає в тому, що у сільськогосподарських підприємствах, інакше кажучи, в комерційному секторі зосереджено лише 6,3 тисячі гектарів земельних ділянок. Це є одним із перших викликів до індустрії садівництва і, перш за все, до ягідництва», – зазначила промовець.

За інформацією Мінагрополітики, в Україні в 2018 році вироблено понад 138 тонн ягоди. Це найкращий показник за останні 5 років.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: