НОВИНИ

Торгово-промислова палата переобрала президента

20.05.2020 13:32
https://agronews.ua/

У житті ТПП України – одного із найбільших об’єднань вітчизняного бізнесу, відбулася знакова подія – черговий з’їзд, який є вищим керівним органом Палати, що збирається один раз на п’ять років. За його результатами Геннадія Чижикова було обрано президентом ТПП України. Про це повідомляє пресслужба ТПП України, пише agronews.ua.

Також затверджено склад нової Ради ТПП України, до якої увійшов 91 представник, серед яких керівники бізнесу, представники комітетів, котрі представляють всі регіони України та галузі нашої економіки.

«Мої  пріоритети у роботі, як і раніше,  базуються  на партнерстві, взаємній зацікавленості у досягненні цілей і захисті законних прав та інтересів наших  членів. Палата – відкрита, гнучка організація, здатна відповідати на виклики  часу.Ми довели, що можемо трансформуватися та бути ближчими до бізнесу, першими чути про його проблеми, доносити до влади та сприяти у вирішенні. Я дякую усім за довіру. Разом ми продовжимо робити  Палату комфортною платформою для комунікацій», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Враховуючи більш ніж 400-річну історію палатівського руху, розгалужену мережу палат у світі, інституція палат є незмінним атрибутом розвитку економічної співпраці в глобалізованому світі. Тому Палата має абсолютно чітку перспективу розвитку в майбутньому.

Палатою розроблено Стратегію, за напрямами якої організація працюватиме у найближчі п’ять років.

Місія ТПП України  полягає в забезпеченні сприятливого  бізнес-середовища в Україні, створенні та розширенні можливості розвитку бізнесу через відкриття нових ринків для вітчизняного експорту, сприяння динамічній інтернаціоналізації українського бізнесу та активній інтеграції у світову економіку, а також надання послуг, затребуваних бізнесом.

Для її втілення визначено 7 стратегічних цілей, які формують основні напрями діяльності на найближчі 5 років. Серед них – GR-вектор, просування експорту, арбітраж, цифровізація тощо.

«Ми традиційно будемо захищати інтереси українського бізнесу всередині та зовні країни. Зараз ми є свідками початку нової епохи міжнародної економіки та торгівлі. І ТПП України у цих глобальних процесах  має почесну  роль центру, який допомагає  визначити  місце України на міжнародній економічній мапі. За минулі 5 років Палата стала більш авторитетною та публічною. Ми успішно виконали Стратегію до 2020 року. Про це свідчить не лише затверджений звіт, а також позиція членів та партнерів Палати. Нас визнають. Нас чують. Це підтверджують  численні вітання від споріднених організацій, уряду України, а головне – представників бізнесу», – додав президент ТПП України.

Президент України Володимир Зеленський написав вітальний лист на адресу ТПП України.

«Ваша робота заслуговує на велику повагу, адже підтримка національних товаровиробників, просування українських товарів і послуг на зовнішні ринки, участь у міжнародних виставково-ярмаркових заходах гідно представляє нашу країну у світі. Упевнений, що співробітництво між державними органами влади та Торгово-промисловою палатою України й надалі сприятиме ефективному втіленню наших спільних планів щодо розвитку національної економіки», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

Свої вітання делегатам з’їзду ТПП України також передали міжнародні та національні партнери – керівники Європалати, Всесвітньої федерації палат, Американської торгової палати, Європейської бізнес-асоціації, бізнес-омбудсмен,  посольства Аргентини, Хорватії, Чехії, В’єтнаму й інші.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: