НОВИНИ

Співпраця України і Латвії встановила торговельний рекорд

08.02.2020 07:00
ukrayina-ta-latviya-spivpracyuvatimut-v-oblasti-apk-8345

Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойкаанс стверджує, що торгівля між Україною і Латвією щороку зростає на 10-12%. Про це дипломат розповів в інтерв’ю «Главкому». 

За словами посла, за 11 місяців 2019 року ми встановили торговельний рекорд.

«Частково це результат дії Угоди про Асоціацію, а також вплив стабілізації економіки України. Тому сьогодні обсяг торгівлі між державами становить понад 300 млн євро. У 2014 році ця цифра була на рівні 150 млн євро», – повідомив дипломат.

Пойкаанс говорить, що у латвійський магазинах можна побачити традиційний український продукт – горілку, а також цукерки, і не тільки «Рошен», влітку завозяться фрукти та овочі, присутні соки «Чумак», «Садочок».

«В українських магазинах я знаходжу товари з батьківщини. Це і горілка, і «Ризький бальзам», і шпроти. Також на полицях українських магазинів є латвійські цукерки компанії Pure Chocolate та кетчупи компанії Spilva, а також пиво Lāčplēsis», – навів приклад посол.

Дипломат наголосив, що 2019 рік став роком великих змін в Україні – новий президент, новий парламент. Попри це у Латвії сподіваються на продовження тісних міждержавних зв’язків.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: