НОВИНИ

Топ-10 сортів винограду, що переробляються в Україні

27.03.2019 10:23

В останні роки українські виробники вина та інших продуктів переробки винограду поступово збільшують обсяги виробництва, в наслідок чого зростають й об’єми переробки винограду, пише AGRI-GATOR.

За підсумками 2018 року всього в Україні було перероблено 274 тис.тонн винограду, що трохи більше, ніж попереднього року, та на 8% перевищує показники 2016 року. При цьому найбільший приріст обсягів переробки фіксується у Миколаївській області, у той час, як у Одеській та Запорізькій областях навпаки, обсяги переробки винограду дещо впали.

Аналізуючи сортову структуру технічного винограду, що вирощується в Україні, слід зазначити, що не дивлячись на те, що в Україні рекомендовано до вирощування близько 50 сортів винограду, фактично на ТОП-10  сортів випадає 64% від загального обсягу переробки.

Згідно з інформацією, що надає Державна служба статистики України,  до ТОП-10 входять такі технічні сорти, як Аліготе, Каберне Совіньйон, Шардоне, Мускат, Ркацителі, Мерло, Рислінг, Совіньйон, Піно та Сапераві.

Так, винороби Одеської та Миколаївської областей найбільше переробляють виноград сорту Алиготе, в той же час переробники Херсонської області майже не використовують цей сорт та віддають перевагу сорту Ркацителі. Такі відмінності у вподобаннях в першу чергу зумовлені тим, які саме сорти винограду найбільш придатні для вирощування у тому чи іншому регіоні.

Підводячи підсумки, треба зазначити, що поступово Україна нарощує обсяги як переробки винограду так і експорту вина і вже за результатами 2018 року наша країна увійшла до двадцятки світових експортерів вина.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: