НОВИНИ

Толерантний до культури – нещадний до бур’янів: обираємо післясходовий гербіцид для кукурудзи

09.06.2020 11:02
1dc751f0-5d40-42d3-9c8e-da4ab0e226cf

Опади у вигляді дощів, які пройшли по всій території України, та поступове підвищення температури повітря створюють сприятливі умови для появи та швидкого росту розмаїття бур’янів і засмічувачів. Особливу загрозу вони наразі становлять для рослин кукурудзи, адже ця культура є недостатньо конкурентоспроможною щодо сегетальної рослинності до 10 листка. І за неефективного та несвоєчасного її контролю, попереджають експерти «UKRAVIT», ви ризикуєте втратити від 20% до 70% майбутнього врожаю.

«Гідротермічні умови весняно-літнього періоду поточного сезону сприяли появі сходів та швидкому росту у посівах сільськогосподарських культур однорічних та багаторічних злакових і дводольних бур’янів, – відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Так, уже зараз агрономи нашого департаменту у різних регіонах України відзначають як появу, так і переростання в посівах кукурудзи таких шкодочинних видів, як мишій (види), пирій повзучий, просо куряче, лобода біла, щириця, амброзія, гірчак, падалиця соняшника. Тому щоб забезпечити кукурудзі безконкурентний простір для росту та розвитку і вберегтися від потенційних втрат майбутнього врожаю, необхідно в поточному сезоні застосувати післясходові гербіциди. І тут я б радив віддати перевагу системному гербіциду Міладар Дуо: завдяки поєднанню двох діючих речовин із різних хімічних груп він високоефективно знищує максимально широкий спектр бур’янів у посівах кукурудзи і при цьому – не проявляє фітотоксичності до культурної рослини».

Нікосульфурон, що входить до складу препарату, припиняє поділ клітин шляхом блокування процесів, які відповідають за біосинтез основних амінокислот. А мезотріон блокує дію рослинних ферментів, які беруть участь у синтезі каротиноїдів, і бур’яни припиняють фотосинтез, втрачають зелений колір та гинуть.

Міладар Дуо надійно знищує широкий спектр однорічних дводольних і злакових видів бур’янів, у тому числі й стійких до гербіцидів групи 2,4-Д, сульфонілсечовин, триазинів та інші. Крім того, він є рішенням № 1 для контролю злісного бур’яна – ваточника сирійського. А за рахунок мезотріону має здатність проявляти пролонговану ґрунтову активність і стримувати наступні хвилі сходів дводольних бур’янів.

Великою перевагою препарату є широке «технологічне вікно» його застосування – від 3 до 8 (10) листків кукурудзи, що дозволяє ефективно знищувати бур’яни навіть на пізніх фазах росту культури. Рекомендована норма витрати – 1,25-1,5 л/га. Максимальні норми використовують за високого ступеня забур’яненості посівів, наявності багаторічних видів та у випадку перерослих дводольних бур’янів. Обов’язково необхідно застосовувати із ПАР Тандем (0,15%).


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: