НОВИНИ

Тіньові посіви в Україні виявлятимуть супутниками і штрафуватимуть

07.02.2020 09:02
original-photo

Кабмін виявлятиме тіньові площі під агрокультурами за допомогою супутників, а штрафи за самовільне зайняття земель планують збільшити у 5 разів. Про це пише agropolit.com.

Повідомляється, що Міністерство економіки спільно зі Світовим банком розробили інструмент прозорого моніторингу земель з використанням супутникових зйомок та складання карти сільськогосподарських культур.

Серед важливих питань – посилення боротьби з несплатою податків, пов’язаних із землекористуванням. Зокрема, на сьогодні лідером за обсягом незареєстрованих сільськогосподарських земель є Миколаївська область – 409 із 2 277 тис га.

Згідно з повідомленням, супутниковий моніторинг земель є загально доступним та опублікований на публічній кадастровій карті у вигляді окремого шару.

Крім того, передбачається об’єднання бази Державної податкової служби та Держгеокадастру з точки зору прив’язки сплати податків до кадастрового номеру.

За даними Мінекономіки, Держгеокадастр представив проміжні результати налагодження інспекційної діяльності та посилення контролю за охороною земель у межах реалізації стратегії «Кадастр 2.0 Прозорість. Доступність. Інновації».

Зокрема за шкоду, завдану самовільним зайняттям земель, планується збільшити розмір адміністративних штрафів у 5 разів. Такі зміни стимулюватимуть користувачів офіційно оформлювати земельні ділянки та сплачувати податки, – зазначається у повідомленні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: