НОВИНИ

У пустелі Гобі побудували теплиці на гідропониці та сонячних панелях і планують розпочали експорт овочів

22.06.2020 19:02
article89252

Сучасна теплиця – ось що треба для еко-виробництва рослинницької сільгосппродукції в самих, здавалося б, невідповідних для рослин місцях на Землі. У китайському окрузі Сучжоу ентузіасти екологічного АПК продовжують просувати нові технології в пустелі Гобі. Про це повідомляє agroxxi, пише agronews.ua.

Сучжоу є найбільшим в країні демонстраційним районом сільськогосподарського виробництва в Гобі, де знаходяться тепличні потужності на сонячній енергії і великі гідропонні «поля» самих різних культур.

У теплицях Гобі вирощують три категорії овочів, всілякі їстівні гриби і ягоди, в цілому більше 120 сортів рослин – з досягненням повної простежуваності виробництва, придбання, зберігання і транспортування сільськогосподарської продукції.

В даний час в цьому районі успішно сертифіковано 44 екологічно чистих сільськогосподарських продукту, 1 сільськогосподарський продукт з географічним зазначенням та 21 зареєстрований відомий бренд.

Розвиток сільського господарства в Гобі не тільки задовольняє місцевий попит на «овочеву кошик» протягом усього року за рахунок поставок традиційної китайської трійки популярних овочів (картопля, капуста, дайкон) протягом зими, але також утримує ціни на доступному для споживачів рівні.

Високоінтелектуальні теплиці відкрили новий шлях для залучення капіталу, так як фермери зацікавлені брати участь у виробництві, щоб збільшити свої доходи.

Для місцевих фермерів в сонячних теплицях Гобі під оренду відведено 800 квадратних метрів сонячних теплиць.

Чжан Гусен – місцевий володар премії в категорії «Десять кращих національних моделей просування сільськогосподарської технології в 2019 році», постійно впроваджує інновації в своїх дослідженнях і розробці нових технологій, демонструє нові сорти, підбирає спецобладнання і створює технічні стандарти.

Чи Сингл, якому понад 50 років, вважається «експертом по грунті» в сонячної теплиці Гобі в Сучжоу. Він добре відомий серед місцевих фермерів. Він і його дружина орендували і 3 сонячних теплиці в сільськогосподарському парку Гобі.

Чистий прибуток перевищує 200 000 юанів, і це високий дохід. Для звичайних фермерів Гобі річний чистий заробіток від кожної сонячної теплиці становить близько 35 000 юанів, що еквівалентно чистому доходу від посадки 100 акрів пшениці в рік.

В останні роки сільськогосподарська продукція Гобі експортувалася в Пекін, Шанхай і інші місця Китаю, були побудовані виробничі бази для зберігання овочів. У перспективі фермери хотіли б поставляти продукцію під брендом «Зроблено в Гобі» на експорт.

Цього року вартість тепличного господарства Гобі може досягти 1 млрд юанів і до 2020 – 2,5 млрд юанів.

Нагадаємо, стало відомо, що чекає бізнес у посткоронавірусну епоху.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: