НОВИНИ

Темпи закладки виноградників зросли майже на 80 %

02.04.2019 07:36

У 2018 р. було закладено 527 га нових виноградників, що на 78% більше, ніж у 2017 р, коли теж було закладено 297 га. Про це повідомляє east-fruit.com.

Це були найвищі темпи приросту закладки серед усіх багаторічних культур.

Закладка садів під волоським горіхом і фундуком зросла на 21% по відношенню до 2017 р., а темпи закладки ягідників збільшилися на 9%. При цьому закладка зерняткових і кісточкових культур в 2018 р. сповільнилася на 24% і 6% відповідно.

«Лібералізація малого виноробства в 2018 р. за умови використання власної сировини і висока прибутковість вирощування винограду столових сортів в південних регіонах України дали потужний поштовх розвитку цих галузей в нашій країні», ― повідомила засновник інформаційного агентства для аграріїв Sapienza Катерина Звєрєва.

За її словами, Україні цілком під силу замінити більшу частину імпорту столового винограду продукцією власного виробництва, а українські вина вже не тільки успішно продаються в Україні, а й експортуються в інші країни.

Лідером по закладці нових виноградників у 2018 р. стала Миколаївська область, де було закладено близько 35% всіх нових площ під столовим і технічним виноградом. При цьому близько 90% всіх нових виноградників було закладено всього в трьох областях України: Миколаївській, Одеській та Закарпатській. Крім цих регіонів, нові виноградні плантації з’явилися також в Запорізькій, Херсонській і Тернопільській областях.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: