НОВИНИ

Вплив пандемії на ринок зерна вдвічі менший за кризу 2008-2009 років

06.04.2020 09:32
1019109804

Незважаючи на те, що попит на зерно в харчовій промисловості знизився, борошно та інші продукти на основі зерна швидко зникають з продуктових полиць по всьому світі, оскільки споживачі запасаються недорогими продуктами на випадок, якщо пандемія триватиме довго. Як результат, загальний попит на пшеницю навіть зріс протягом кількох перших тижнів пандемії. В той час, як криза 2008-2009 років вдвічі більше обвалила ринок за такий же термін. Повідомляє Арвін Донлі, редактор World Grain, пише agronews.ua.

“Поки ще зарано точно визначати, як пандемія вплине на галузі зернової, борошномельної та кормової промисловості. Під час останньої світової економічної рецесії у 2008-2009 роках ціни на кукурудзу та сою впали майже на 50% протягом перших чотирьох тижнів кризи”, – розповідає експерт.

Зниження цін на сою та кукурудзу після початку цієї кризи становило близько 15%, але з нижчої вихідної точки. Тобто, темпи падіння цін у 2020 році поки що вдвічі нижчі за попередню кризу.

Що стосується світової індустрії кормів для тварин, то вона все ще одужує після спалаху африканської чуми свиней, яка вплинула на поголів’я свиней на більшій частині Азії та Європи у 2019 році. Спад у галузі може тривати і далі, оскільки попит на м’ясо зазвичай знижується під час сильних економічних криз.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: