НОВИНИ

Відбулось Дев’яте засідання Українсько-Американської ради з торгівлі і інвестицій

02.11.2019 15:01
Ukrayna-SSHA-Denisismagilov-Dreamstime

1 листопада, заступник Міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства – Торговий представник України  Тарас Качка провів Дев’яте засідання Українсько-Американської ради з торгівлі і інвестицій. У заході також взяли участь заступник Міністра та заступник Торгового представника США Даніель Маллені, представники профільних міністерств та відомств України та США, Державного департаменту США, Посольства США в Україні, а також американсько-українського бізнесу та галузевих бізнес-асоціацій, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Під час засідання учасники обговорили ключові спільні зусилля щодо формування сприятливого бізнес-клімату в Україні. Зокрема, йшлося про збільшення притоку інвестицій, розширення можливостей двосторонньої торгівлі та доступу до ринків на взаємовигідних умовах, зокрема щодо сільськогосподарської продукції, включаючи питання безпечності харчових продуктів.

Також у фокусі розмови – питання розвитку системи технічного регулювання та зняття технічних бар’єрів у торгівлі, розвиток системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні, заходи у сфері санітарії та фіто санітарії.

Окрему увагу було приділено рішенню офіційного Вашингтона поновити поширення на Україну дії Генералізованої системи преференцій США.

У 2018 році обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами зріс на 9% та склав $5,2 млрд. За 8 місяців 2019 року збереглась тенденція до збільшення торгівлі товарами на 5% до $2,7 млрд., інвестиції США в економіку України складають $550 млн.

 

Українсько-американська рада з торгівлі і інвестицій є основним механізмом співпраці України та США для підсилення та розширення торговельних та економічних взаємин. Рада створена на виконання Угоди про співпрацю у сфері торгівлі та інвестицій (ТІСА) у 2008 році.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: