НОВИНИ

Тандем IT-системи по управлінню земельним банком Agri Chain Land та Qlik

27.01.2021 14:32
AgriChain - Qlik

Business intelligence (BI) – це назва IT-методів та інструментів, які забезпечують трансформацію інформаційних даних в форму та формати, придатні для бізнес-аналізу, а також в засіб для масової роботи з уже обробленими даними, пише agronews.ua.

Головна мета BI-систем – це інтерпретація величезної кількості даних, які є в арсеналі компанії, підсвічуючи увагу аналітика на ключових факторах, моделюючи можливі варіанти розвитку ситуацій та відстеження ефективності прийняття тих чи інших управлінських рішень.

Команда розробників IT-компанії AgriChain, що розробляє однойменний єдиний портал з управління агробізнесом, з самого початку закладала в бізнес-логіку свого продукту, можливість проходження повного виробничого циклу: від ідеї старту виробничого сезону до отримання структурованих, зручних та інформативних звітів для осіб які приймають рішення в компанії, мета яких – це успішність бізнесу.

Сьогодні побудувати сильний IT-продукт без використання кращих світових практик та інтеграції з існуючими рішеннями від лідерів ринку – неможливо. Проаналізувавши популярні BI-рішення, розробники зупинилися на продукті Qlik від компанії QlikTech – заснованої в 1993 році в Швеції.

Земля для агробізнесу – це основа, це головний ресурс. Тому першими великим аналітичними напрямком команди стали звіти: консолідації земельного банку агрокомпанії та конструктор бізнес-звітів.

До аналітичного звіту по консолідації земельного банку увійшли чотири напрямки для аналізу:

✅ площа в оренді;

✅ площа в оренді з урахуванням обмінів;

✅ площа в оренді в контурі поля;

✅ площа в контурі поля з урахуванням обмінів.

Вибравши потрібний період, за який є необхідність проаналізувати дані, управлінець в лічені секунди отримує всі необхідні розрахунки, на основі яких з легкістю можна побудувати гістограми для візуального аналізу та виявити можливі відхилення, на які необхідно звернути увагу в першу чергу.

Команда розробників AgriChain на основі інструментарію Qlik побудувала зручний у використанні конструктор звітів за даними земельного банку агрокомпанії.

Використовуючи набір заготовлених вибірок в системі по виробничим підрозділам, виду земельних угідь, кадастровим номерам ділянки та документах на земельну ділянку, фахівець працює з даними, в лічені секунди може сформувати звіт з візуальною складовою.

Працюючи з великими даними, використовуючи старі методи аналізу, в деяких випадках можуть знадобитися тижні, для виявлення помилок або порушення внутрішніх регламентів бізнесу. Використовуючи BI-систему, в лічені хвилини можна підсвітити нетипові відхилення.

Таким чином, користувачі системи управління земельним банком AgriChain Land отримали всі інструменти, які тільки можливо уявити, для комфортної та якісної роботи.


Компанія AgriChain – це команда однодумців, експертів в галузі та розробників програмного забезпечення для великого та середнього агробізнесу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: