ІНТЕРВ'Ю

Сир в шоколаді підкорює серця українців

17.04.2019 14:35

Унікальний цукерки “сир в шоколаді” від столичної майстрині Лілії Мілецької – продукт відносно новий, але йому вже вдалося завоювати серця багатьох українців. Кожна цукерка – не тільки незвичайний рецепт, але і ручна робота досвідченого шоколатьє.

Секрети своєї справи Лілія не таїть – навчає майстерності шоколатьє багатьох бажаючих. Що ж ховається за незвичним поєднанням смаків і яка історія створення цих неповторних солодощів для гурманів Лілія Мілецька розповіла в інтерв’ю Аgronews.


– Як давно ви цим займаєтеся? Це хобі, чи ви за фахом кондитер?

– Проект “сир в шоколаді”, яким живу і який ніжно люблю, я вирішила створити в 2017 році. А от кулінарію люблю ще з дитинства. Маю вищу харчову освіту – інженер технолог громадського харчування. Все життя я працювала в цій сфері і мріяла про свою справу.

В один прекрасний день я зрозуміла, що ШОКОЛАД – моя любов.

Завжди радію як дитина, коли вдихаю його аромат, дегустую, або просто вивчаю полиці в магазині з тисячним асортиментом.

Навесні і влітку 2017 року, я навчалася роботі з шоколадом. Кілька місяців тренувань – і в жовтні, перші коробочки сиру в шоколаді, вирушили підкорювати серця українців.

– Де розшукали рецепти настільки унікальних цукерок?

– Перші кілька рецептів, я отримала під час навчання зі створення сирних цукерок в Москві. А далі – моя творча робота. Обожнюю експериментувати, пробувати і придумувати нові смаки.

Зараз сир в шоколаді має 13 смаків, які оновлюються 2 рази в рік: колекції осінь-зима і весна-літо. Завжди підбираю ідеальне поєднання шоколаду, сиру і живого смаку.

– Що входить до складу сирних цукерок? Продукти для виготовлення вітчизняні?

– Моє улюблене запитання. Для мене важливо, щоб склад був максимально натуральний. Тому я не використовую в роботі барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку та іншу погань.

Обожнюю вивчати склад продуктів і збираю їх по всьому світу для улюбленого сиру в шоколаді.

Шоколад – з Франції та Бельгії. Вершки і вершкове масло – зараз українські, але тільки тваринного походження, без рослинних жирів.

Сири – з Європи (тверді, витримані італійці: Parmigiano Reggiano, Grana Padano і Gouda old (Голландія), сири з пліснявою: Gorgonzola (Італія), Bavaria Blu (Німеччина), Brie (Франція). Живі смаки – фруктові пюре (манго, малина, смородина) листочки м’яти, цедра лайма і апельсину, натуральні прянощі, в’ялені фрукти (вишня, банан, груша, гарбуз).

– Як часто готуєте сирні цукерки? Які зараз обсяги виробництва і чи є у вас помічники?

– Цукерки готую щотижня, щоб завжди свіжі були в наявності. Обсяги виробництва маленькі, поступово збільшуються. Вже є кілька помічників.

Це моє рішення, рухатися поступово. Дорогою вивчаю процеси і нові завдання.

– Як вам вдається реалізовувати готову продукцію? Чи є плани на експорт?

– Продажі відбуваються через інтернет, на виставках і ярмарках, є партнери – сирні магазинчики і кафе, де реалізуються цукерки.

На експорт я поки що не задивляюсь.

– Хто в основному купує ваш шоколад?

– Люди, які люблять якісний шоколад і сир, нові поєднання і смаки.

Дуже часто замовляють для подарунка особливій людині або собі для приємного вечора.

Я завжди складаю цукерки в красиві коробочки і зав’язую стрічки – це так мило.

– Чи багато у вас конкурентів в Україні, чи тільки ви створюєте такі солодощі?

– Звичайно, є люди в Україні, які роблять цукерки з сиру і шоколаду. Кількох навіть сама навчила.

Я не унікальна в ідеї, але маю свої авторські рецепти і своїх шанувальників.

– Авторські рецепти? Які з них припали найбільше до смаку українцям?

– Сир в шоколаді – це цукерки для гурманів. Це нова історія і насолода в кожній цукерці. А не “захом’ячити” коробку за 5 хвилин і побігти.

Відкусиш маленький шматочок і закриваєш очі. Відчуваєш, як шоколад і сир тануть у роті. Немов одразу вловлюєш тонкі нотки ванілі, цедри цитрусових або смак деревини в темному шоколаді.

Ваша фантазія відправиться в подорож по всьому світу: і на бразильський карнавал – від цукерки лайм-м’ята, під пальми на блакитний берег – від цукерки манго-маракуйя, до каміна в теплому светрі – від цукерки глінтвейн, в Бабулін будинок затишку і тепла – від цукерки імбирний пряник.

Найпопулярніші зараз цукерки:

  • – молочний шоколад з апельсиновою цедрою і сиром з блакитною цвіллю Горгонзола;
  • – молочний шоколад зі шматочками в’яленої груші і твердим сиром Гауда;
  • – білий шоколад з цедрою лайма, листочками м’яти і блакитним сиром Баварія блю;
  • – білий шоколад з фісташками, сиром з блакитною цвіллю Горгонзола і кокосом.

Особливо вразила моїх замовників цукерка Білий шоколад зі шматочками пряної гарбуза і сиром гауда.

Дуже непросто приготувати гарбуз, щоб його смак сподобався. Адже так багато людей, які мають відразу до його запаху та смаку.

Щоб прикрасити смак гарбуза, я вимочую його в апельсиновому фреші з корицею і бад’яном. Далі просушую в духовці, щоб гарбуз став ще гарнішим і ароматнішим.

Внутрішній світ цієї цукерки – вершки, шматочки пряного гарбуза, білий шоколад і насіння мадагаскарської ванілі. Величезний смаковий вплив має прекрасний твердий, витриманий сир Gouda old (Голландія). Його солонуватий смак з легкими карамелевими нотками – відмінно поєднується з гарбузом і шоколадом. Цукерка одягнена в білий шоколад і прикрашена тонкими смужками з молочного шоколаду.

– Які з ваших цукерок саме вам до смаку?

– Я більше люблю темний і гіркий шоколад і відповідно цукерки з нього. Але проаналізувавши попит, я бачу, що українці обирають цукерки переважно на білому та молочному шоколаді.

Білий шоколад я раніше зовсім не розуміла. Але повірте, в цукерках він чарівний. Оскільки я з’єдную його з пюре манго, мадагаскарською ваніллю, листочками м’яти і цедрою лайма, пряним гарбузом і сиром в кожній цукерці.

 

 


Перегляди: 72
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: