НОВИНИ

Свинарям Нідерландів платитимуть за зменшення ферм

27.11.2019 17:57
96df2361a37a2fe_1000x600

З метою зменшення викидів парникових газів, уряд Нідерландів готовий виплатити компенсації фермерам, які закривають свій бізнес. Про це повідомила прес-служба meat-inform.com.

Нідерландський сектор свинарства знаходиться під тиском, оскільки країна повинна виконувати судове рішення щодо скорочення викидів азоту.

У Міністерстві сільського господарства країни повідомили, що починаючи з цього тижня, уряд погодився виплатити компенсації фермерам, які бажають вийти з бізнесу. Також будуть виплачуватися компенсації за втрати через зменшення поголів’я свиней.

«Перед нами стоїть важливе завдання: зробити свинарство більш стійким і перспективним у майбутньому. Для фермерів, які продовжують діяльність у цій галузі, на початку наступного року будуть запропонованізаходи, спрямовані на запровадження інновацій та скорочення викидів», — заявила міністр Карола Шутен.

Виплата компенсацій спрямована лише на кілька районів з високою щільністю худоби на сході та півдні Нідерландів. Термін реєстрації для отримання виплат триває до 15 січня, і розмір компенсацій різний для кожного регіону. Так, свинарі на півдні отримуватимуть €151 за кожну свиню на фермі, яку закривають, чи зменшують, тоді як на сході фермери отримають по €52 за кожну тварину. Після закінчення терміну реєстрації фермери матимуть 8 місяців для забою свиней, утилізацію гною та закриття своїх господарств.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: