ГОЛОВНЕ

Через законодавчі колізії в Україні може виникнути дефіцит кормів

05.05.2020 16:32
https://agronews.ua/

Тваринники можуть залишитися без кормів. Після набуття чинності ЗУ «Про безпечність та гігієну кормів» в Україні дозволено продавати тільки ті корми, до складу яких входять виключно зареєстровані в країні кормові добавки. Однак реєстрація кормових добавок наразі не здійснюється через відсутність Державного реєстру кормових добавок. Про це повідомляють аграрні асоціації, пише agronews.ua.

У повідомленні зазначають, таким чином, це унеможливлює роботу тих операторів ринку кормів, що виготовляють продукцію з використанням імпортних інгредієнтів.

Враховуючи те, що рецептура кормів більшості виробників тваринницької продукції містить добавки імпортного походження, незабаром оператори галузі можуть стикнутися з дефіцитом як готових кормів, так і окремих їх складових через зупинку їх поставок до України.

“Асоціації аграріїв звернулися до Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Держпродспоживслужба з проханням допомогти у розв’язанні цієї проблеми”,- йдеться у повідомленні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: