НОВИНИ

Свинарі очікують пожвавлення попиту перед Великоднем

19.04.2022 09:01
222360

Свинарі очікують пожвавлення попиту перед Великоднем. Наближення великодніх свят підігріває цінову ситуацію на ринку живця. Про це повідомляє АСУ, пише agronews.ua.

Хоча регіональна розбіжність цін на свиней забійних кондицій зберігається, оператори відзначають пожвавлення торгівлі цього тижня, говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Як зазначається, ціни на свиней збереглися в межах регіональних діапазонів попередніх тижнів. Однак у ході торгів минулого тижня котирування значної частки виробників свинини укріпилися, додавши 0,5-1,5 грн/кг. При цьому оператори відзначили підвищений попит на додаткові товарні партії: відповідні запити від колишніх та нових контрагентів лунали ще на початку тижня.

«Представники м’ясопереробної галузі підтверджують активізацію торгівлі цього тижня. Зокрема, відчутне пожвавлення попиту як з боку виробників м’ясних виробів, які активно готуються до Великодня, так і з боку кінцевого споживача. Крім цього, м’ясопереробники з центральних областей відзначають, що населення поступово повертається на нещодавно звільнені території Київщини та Чернігівщини. На їхню думку, це не тільки сприяє активізації споживання м’яса в регіоні, а дещо вирівнює співвідношення попиту та пропозиції свинини в межах країни та формує передумови для поступової консолідації цін на ринку свинини», — пояснюють експерти. 

Щодо очікувань на передвеликодній тиждень, то і виробники, і переробники вважають, що деяка активізація торгівлі має відбутися. 

«Більшість переконана, що святкового ажіотажу чекати не варто, але очікуване пожвавлення оцінюють від +10 до +30% від середньої реалізації свинини останніх тижнів. З огляду на активність заготівельників та очікуваний приріст кінцевої реалізації, виробники свинини очікують на подальше укріплення закупівельних цін», — підсумували в асоціації.

Читайте також: Названо товари, які ризикують стати дефіцитом в Україні.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: