НОВИНИ

Світовий попит на пальмову олію знизиться вперше за два десятиліття

05.03.2019 17:17

Світовий попит на пальмову олію може випробувати перше падіння за останні два десятиліття в 2019/20 маркетинговому році через зростання внутрішніх запасів олійних у найбільшого споживача Індії і скорочення попиту в Європі і Китаї, повідомляють джерела Reuters.

Індійські трейдери очікують, що імпорт пальмової олії в цьому році залишиться на колишньому рівні або трохи збільшиться на тлі рекордного виробництва олійних, яке повинно збільшити внутрішні запаси харчового масла.

У Європейському союзі, другому за величиною імпортері пальмового масла в світі, покупці уникають використання цього масла через побоювання, пов’язаних з шкодою, якої нібито для навколишнього середовища, а торгова війна між Вашингтоном і Пекіном привела до невизначеності щодо потенційного попиту на третьому за величиною ринку в світі – в Китаї.

Ф’ючерси на малазійське пальмову олію подешевшали майже на 8 відсотків у лютому під тиском зростаючих запасів і зниження попиту. За словами трьох трейдерів, стійкий знижений попит на основних ринках буде тиснути на ціни.

«Загальна доступність харчового масла в Індії на внутрішньому ринку буде набагато вище, що знизить нашу залежність від імпорту», ​​- заявив Атул Чатурведі, директор Adani Wilmar Ltd, однією з найбільших компаній з виробництва рослинної олії в країні.

Проте, зниження цін і імпортних тарифів, як очікується, буде стимулювати імпорт в Індію в 2019 році, але закупівлі будуть обмежені в найближчій перспективі тривалої взимку, яка скоротила споживання в північних районах, сказав Сандип Баджорія, виконавчий директор Sunvin Group, імпортера рослинного масла з Мумбаї.

Покупці в Європі скоротили великі довгострокові замовлення на пальмову олію через протидію харчового маслу, яке пов’язане з обезлесением.

«Європейські країни можуть накласти додаткові обмеження на пальмову олію», – говорить трейдер з Куала-Лумпура, який поставляє пальмову олію в Європу. «Імпортери не хочуть ризикувати».

Європейські країни також купили більше сої, ніж зазвичай, в минулому році на тлі торгового протистояння США і Китаю, і збільшення власного виробництва соєвого масла може знизити потребу в загальному імпорті харчового масла.

Торгова війна також викликає невизначеність щодо попиту в Китаї, оскільки будь-яке вирішення спору зі Сполученими Штатами може привести до того, що Китай купить більше соєвих бобів в США і зажадає менше імпорту масла.

За даними Societe Generale de Surveillance (SGS), експорт пальмового масла з Малайзії, другого за величиною виробника в світі, в Європейський Союз скоротився до 264 005 тонн в лютому з 405 867 тонн місяць тому.

Китайські закупівлі пальмової олії в Малайзії впали до 98 635 тонн в минулому місяці від 264 722 тонн в січні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: