НОВИНИ

Стало відомо, чому різко впали світові ціни на продовольство

04.04.2020 19:01
https://agronews.ua


У Всесвітній Організації Об’єднаних Націй заявили, що ціни на продовольство різко впали через скорочення попиту, пов’язаного з наслідками пандемії «COVID-19». Про це свідчать дані «Продовольча і сільськогосподарська організації» (ФАО) при ООН, пише agronews.ua.

Як свідчить відомство, на даний момент середнє значення індексу продовольчих цін становить за місяць 172,2 пункту. Такий результат на 4,3 позиції нижче, ніж це зазначалося за підсумками лютого місяця.

«Падіння цін обумовлене головним чином факторами в області попиту, а не пропозиції, а на фактори попиту впливають все більш погіршуються перспективи в економіці», – прокоментував старший економіст ФАО Абдолреза Аббассіан.

За даними організації, найбільше ціни впали в індексі цукру, вартість якого знизилася на 19,1%. Головною причиною є різкий спад попиту на продукцію, яку зазвичай закуповували ресторанні підприємства, в також зменшення попиту з боку виробників етилового спирту, що обумовлено негативною ситуацією на нафтовому ринку.

«За останній місяць ціни на нафту впали більш ніж удвічі, і це чинить серйозний понижуючий вплив на біопаливо, яке є важливим джерелом попиту на ринках цукру і рослинних масел», – йдеться в повідомленні.

Також неактивна динаміка простежується і в індексі цін на молочну продукцію: показник впав на 3,0% через порушення в ланцюгах постачання молочної продукції.

Також в повідомленні ФАО вказуються і інші показники. Наприклад, індекс цін на зернові в березні знизився на 1,9%, а на м’ясо впав на 0,6%.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: