НОВИНИ

Світові ціни на агропродукцію знову пішли вгору

06.11.2020 13:02
ya-24651

Ціни на більшість сільськогосподарських товарів вчора виросли на тлі активного міжнародного попиту і падіння курсу долара США в Чикаго. Про це повідомляють аналітики Агритель, пише agronews.ua.

Фуражний ячмінь в основному знаходить підтримку з боку китайського попиту і його конкурентоспроможності в порівнянні з кукурудзою для покупців кормів.

Кукурудза також користується високим міжнародним попитом. За оцінками Agritel, в цьому сезоні Китай може імпортувати близько 25 млн тонн. Міністерство сільського господарства США в своїй останній оцінці прогнозувало тільки 7 млн ​​тонн.

Менший урожай в Україні, який Agritel Kyiv оцінив в 30,5 млн тонн, також підігріває цю цінову напруженість. Українська кукурудза продається близько 236 доларів за тонну на умовах FOB Одеса.

Ціни на ріпак різко виросли слідом за іншими рослинними оліями, в першу чергу пальмовою, а також на тлі технічного подолання психологічного порогу в 400 євро за тонну.

Ціни на пшеницю в Чорному морі слідували за бичачим трендом, які спостерігаються на більшості світових бірж, і відіграли втрати минулого тижня. Пшениця на умовах FOB Новоросійськ зараз торгується за ціною 256 доларів за тонну.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: