АНАЛІТИКА

Світові ціни на продовольство падають п’ятий місяць поспіль

04.09.2022 09:17
загружено (1)

У серпні, п’ятий місяць поспіль, продовжують знижуватись світові ціни на продовольство. Про це повідомляє пресслужба Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише agronews.ua.

У серпні Індекс продовольчих цін ФАО у середньому становив 138 пунктів, що на 1,9% менше, ніж у липні, але все ще на 7,9% вище за показник минулого року.

  • Індекс цін ФАО на зернові знизився на 1,4% у порівнянні з попереднім місяцем, що було зумовлено зниженням світових цін на пшеницю на 5,1%, чому сприяло покращення перспектив виробництва в Північній Америці та рф, а також відновлення експорту з чорноморських портів України.
  • Індекс цін ФАО на рослинну олію знизився на 3,3% порівняно з липнем, досягнувши рівня, трохи нижчого за показник серпня 2021 р. Світові ціни на соєву олію помірно зросли через побоювання щодо впливу несприятливих погодних умов на виробництво в Сполучених Штатах Америки, але приріст був більш ніж компенсований зниженням котирувань на пальмову, соняшникову та ріпакову олії. 
  • Індекс цін ФАО на молочну продукцію знизився на 2%, залишившись на 23,5% вищим свого показника серпня 2021 р.
  • Індекс цін ФАО на м’ясо знизився на 1,5% у порівнянні з липнем, але залишився на 8,2% вищим за показник минулого року. У серпні міжнародні котирування на м’ясо птиці впали на тлі підвищеного попиту на експорт у світі, тоді як світові ціни на яловичину знизились через слабкий внутрішній попит у деяких провідних країнах-експортерах. Котирування свинини зросли.
  • Індекс цін ФАО на цукор знизився на 2,1% до найнижчого рівня з липня 2021 р., головним чином через високі обмеження експорту в Індії та зниження цін на етанол у Бразилії.

Читайте також: Агробізнес під час війни: як побудувати ефективну діяльність



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: