НОВИНИ

Світове виробництво винограду росте попри втрати в ЄС

03.01.2020 07:37
vynograd

Світове виробництво столового винограду в сезоні 2019/20 рр. виросте за рахунок врожаю в Азії, незважаючи на втрати обсягів в ЄС. За матеріалами Freshfruitportal .

Згідно зі статистикою Мінсільгоспу США (USDA), обсяги врожаю столового винограду виростуть на 4% до 23,4 млн тонн. При цьому в ЄС на урожай серйозно вплинули зливи. Компенсували ці втрати врожаї винограду Індії та Китаю.

Експерти очікують зростання експорту і імпорту винограду. Індустрія фруктів змінюється разом зі зміною попиту на внутрішньому ринку США і Європи. Крім того, слід звернути увагу на виробництво винограду в Азії. Наприклад, Китай відновив виробництво після того, як виноградники постраждали від заморозків в минулому році. Таким чином, урожай виріс до 10,8 млн тонн. В Індії незважаючи на сильні дощі в кінці сезону, так само очікується високий урожай до 3 млн тонн.

В ЄС обсяги врожаю столового винограду знизилися через зливи на 220 тис. Тонн до 1,4 млн тонн. Сильної шкоди погода завдала Італії. В цілому ЄС планують експортувати до 78 тис. Тонн винограду. Можливо, це вплине на споживання фруктів на внутрішньому ринку, наблизившись до найнижчої позначки, раніше відзначалася в 2001/02 рр.

У США споживання, навпаки, зросла. Виробництво винограду США залишилося на рівні 998 тис. Тонн. Імпорт в США в цьому році виріс. Поставки Мексики підстрибнули в червні до 645 тис. Тонн.
А експорт США, навпаки, знизився до 345 тис. Тонн. Міністерство сільського господарства США пояснює це скороченням поставок до Мексики через зменшення попиту.

Протягом сезону 2019/20 рр. Австралія та Індія збільшать обсяги поставок. Так, Австралія експортує 31 тис. Тонн винограду (30 тис. Тонн в минулому сезоні), а Індія 42 тис. Тонн. Крім цього, виробники Перу збільшать урожай завдяки вступу в пору комерційного плодоношення нових виноградників до 18 тис. Тонн.

На виробництво винограду Чилі вплинула посуха в регіонах Вальпараїсо і О’Хіггінс. Очікується, що обсяги врожаю скоротяться на 26 тис. Тонн, до 809 тис. Тонн. Причому чилійські виробники планують посадити більше безнасінних сортів винограду, орієнтуючись на експортний попит, який впав до 640 тис. Тонн.

У ПАР, навпаки, через сприятливих погодних умов, прогнозується збільшення виробництва винограду на 12 тис. Тонн до 310 тис. Тонн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: